Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home N366 - Vaart met veiligheid Informatie en educatie Samen wegwerken

Samen wegwerken: veilig werken aan en langs de weg

 

Wegwerkzaamheden. Voor veel mensen een doorn in het oog. Want vaak betekent 

het langzamer rijden of een omleidingsroutevolgen. Niet iedereen houdt zich aan deze aangepaste verkeersregels en dat kan zorgen voor onveilige situaties. De drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie 

hebben daarom hun handen ineengeslagen. In september startten ze de campagne ‘Samen wegwerken’. Samen met de brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB INFRA, CUMELA Nederland en TLN. De campagne is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van veiligheid bij wegwerkzaamheden. Ook bij de werkzaamheden op de N366 wordt de campagne ingezet.

 

Er ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties bij werkzaamheden aan de weg. Misschien heeft u het zelf ook wel eens meegemaakt. Ze kunnen ontstaan als mensen te hard rijden of ander onveilig verkeersgedrag vertonen. Ook kan er bij degene die langs de weg werkt onvoldoende aandacht zijn voor de veiligheid. Dit samen leidt tot ergernissen bij weggebruikers en tot onveiligheidsgevoelens bij wegwerkers.

 

‘Samen wegwerken’
Samen kunnen we de veiligheid bij wegwerkzaamheden verbeteren. De campagne Samen wegwerken richt zich daarom op wegwerkers en weggebruikers. Zij willen allemaal zo snel mogelijk weer een opgeknapte weg. De wegwerker doet dat door veilig en vlot te werken. De wegbeheerder door de werkzaamheden goed te plannen. En de weggebruiker kan een handje helpen door goed uit te kijken en rustig aan te doen als hij langs werkzaamheden rijdt. Op die manier kunnen we ‘Samen wegwerken’.

 

N366

Bij werkzaamheden op de N366 zetten we bijvoorbeeld een snelheidsdisplay van Samen wegwerken in en gebruiken we Samen wegwerken bij acties op straat. Ook worden de wegewerkers op verschillende manieren gestimuleerd om veilig te werken. 

 

Wilt u meer informatie over de campagne? Kijk dan op www.samenwegwerken.nl of op de Facebookpagina: www.facebook.com/samenwegwerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

83 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

112 days ago Retweeten Antwoorden