Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home N366 - Vaart met veiligheid Informatie en educatie Invoegen

Veilig in- en uitvoegen

In de praktijk blijkt dat in- en uitvoegen soms lastige situaties oplevert voor weggebruikers. Op de N366 komen steeds meer in- en uitvoegstroken, op plekken waar gelijkvloerse kruisingen worden aangepakt. Daarom hieronder een kleine opfriscursus.

 

Zodra je op een invoegstrook komt, schat je eerst in of het rustig of juist druk is op een autoweg. Als het rustig is, maak dan snelheid totdat je net zo snel rijdt als het overige verkeer. Zorg ervoor dat je niet te langzaam rijdt. Zet je richtingaanwijzer pas aan als je voldoende snelheid hebt en ziet dat er genoeg ruimte is om in te voegen. Voeg geleidelijk in en vergeet niet in je dode hoek te kijken.

 

Stilstaan
Als het heel druk is en je kunt niet gelijk invoegen, sta dan stil aan het begin van de invoegstrook. Wacht daar tot je de ruimte krijgt om in te voegen. Als dat niet lukt, stop dan aan het eind van de invoegstrook. Wacht daar tot er op de doorgaande rijbaan ruimte is om snelheid te maken. Achteruitrijden op de invoegstrook om het opnieuw te proberen is verboden.

 

Uitvoegen
Om andere weggebruikers erop attent te maken dat je de weg wilt verlaten, geef je ongeveer 300 meter van tevoren aan dat je gaat uitvoegen. Hierbij geldt dat je pas snelheid mag verminderen zodra je je op de uitvoegstrook bevindt. Daardoor hinder je het verkeer achter je niet en kan dat gewoon doorrijden.

 

Samengevat: hoe voeg ik veilig in?
Nog even alle tips op een rijtje:
- Kijk goed in je spiegels of er ruimte is om in te voegen.
- Geef voorrang aan het verkeer op de doorgaande weg.
- Maak voldoende snelheid. Pas je snelheid aan aan die van het verkeer op de doorgaande weg.
- Geef richting aan.

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

83 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

112 days ago Retweeten Antwoorden