Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Nieuwe plek kunstwerk op de rotonde Pekela-Zuid


15-07-2020

Het kunstwerk bij de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela heeft een nieuwe plek gekregen! Door de aanleg van de nieuwe op- en afritten van de N366 is het kunstwerk nu te bewonderen op de rotonde van Pekela-Zuid.

 

Het kunstwerk werd ontworpen door de Groninger kunstenaar B. Lugthart en het werd oorspronkelijk geplaatst op 9 juli 1990. Tijdens de grootschalige aanpak van de N366 in 2020 kreeg het kunstwerk zijn huidige, nieuwe plek. Voorafgaand aan de herplaatsing kreeg het kunstwerk een flinke opfrisbeurt, zodat het nu weer in zijn oorspronkelijke kleuren te zien is.

 

Het in tweeën gedeelde blauwe vlak in het monumentale kunstwerk symboliseert het landschap en het dorp. Het is gespleten, omdat de nieuwe weg het landschap in tweeën splitst. Daarnaast is het blauwe vlak een abstracte afspiegeling van de plattegrond van Nieuwe Pekela. De kern van het kunstwerk wordt omcirkeld door twee boogvormige elementen, die de nieuw aangelegde weg symboliseren. Deze leidt om de dorpskern heen.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Er is 11 jaar lang met man en macht gewerkt aan de #verkeersveiligheid op de #N366. Krachten zijn gebundeld om zo t… https://t.co/pYDkh7LVmt

27 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

56 days ago Retweeten Antwoorden