Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Update: kruising Pekela-Zuid


14-02-2020

Eind 2019 is de aanleg van de ongelijkvloerse kruising Pekela-Zuid van start gegaan. Dit is de laatste kruising op de N366 die ongelijkvloers wordt gemaakt. In de nieuwe situatie sluiten de op- en afritten door middel van twee rotondes aan op de onderliggende weg. De aannemer werkt tegelijkertijd aan nieuwe geluidswallen en aan de sloten en riolering. Na drie maanden is het tijd voor een update. 

 

In de afgelopen weken is de bovengrond van de nieuwe op- en afrit aan de oostzijde van de N366 afgegraven. Hier is vervolgens zand aangebracht uit de voormalige op-/afrit Pekela-Zuid. De aannemer probeert hierbij zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw te gebruiken. Naast het zand wordt in het werk vrijgekomen granulaat (hoogovenslakken) hergebruikt. Dat laatste gebeurt in de funderingsconstructie van het nieuwe asfalt. Een bijkomend voordeel is, dat er kortere transportbewegingen zijn en de verkeershinder wordt verminderd.

 

Aanleg rotonde Pekela-Zuid

 

Kort voor de jaarwisseling is de tijdelijke bypass-route ter hoogte van het Kruiselwerk in gebruik genomen. Door deze bypass heeft de aannemer de riolering en het zandbed voor de grote en kleine rotonde veilig aan kunnen brengen, zonder het verkeer te hinderen.

 

Op dit moment wordt aan de kant van Nieuwe Pekela grond afgegraven en een zandfundering aangebracht. Omdat al het zand uit het werk inmiddels gebruikt is, wordt er nu zand aangevoerd vanuit Alteveer. De komende tijd wordt er een laag granulaat aangebracht.

 

Het aanvoeren van het zand gebeurt vooral via de de Onstwedderweg. Die is vanaf Kruiselwerk tot de Nieuwe Zuideraanleg afgesloten voor alle verkeer, behalve de transport-combinaties van HAZ. De Onstwedderweg blijft voorlopig dicht. 

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden