Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Kinderen spelen grote rol tijdens acties sluipverkeer in Zuidwending


26-11-2019

Door de werkzaamheden aan de op- en afrit Pekela aan de provinciale weg N366 reed er van september tot en met november extra verkeer in Zuidwending en Ommelanderwijk. Dat was vervelend voor de buurt, zeker wanneer dit verkeer soms ook nog eens te hard reed. Om hier aandacht voor te vragen, hebben  kinderen van O.J.B.S. De Ommewending meegeholpen aan een snelheidsmeting in Zuidwending. En om alle kinderen uit de buurtgenootschappen tijdens Sint-Maarten veilig met hun lampion over straat te laten gaan,, organiseerden de provincie Groningen, aannemer Gebroeders Van der Lee, Veilig Verkeer Nederland en Verkeerswijzer Groningen voor alle kinderen een veilig én leuk Sint-Maarten.

 

Van oktober 2018 tot en met november 2019 werd er gewerkt aan de verdubbeling van de provinciale weg N366 tussen Veendam en Pekela. Het verkeer vanuit Pekela naar Veendam en vanuit Stadskanaal naar Pekela werd daarom omgeleid via Alteveer en Veendam. Ondanks de omleidingsroute koos veel verkeer voor een kortere (sluip)route, waardoor er meer verkeer reed in Zuidwending en Ommelanderwijk.

 

Snelheidsmeting

Twee ochtenden stonden vijf leerlingen uit groep 8 samen met hun juf langs de weg om mee te helpen aan de snelheidsmeting. Daarnaast besteden de leerkrachten van groep 7 en 8 extra aandacht aan verkeer.

 

Veilig Sint-Maarten

De provincie Groningen, aannemer Gebroeders Van der Lee, Veilig Verkeer Nederland en Verkeerswijzer Groningen wilden graag dat alle kinderen veilig met hun lampion over straat konden. Ook als er door werkzaamheden meer verkeer rijdt dan normaal. De kinderen in Zuidwending en Ommelanderwijk werden op speciale wijze verrast met lampjes en veiligheidshesjes. En natuurlijk met iets leuks en lekkers. En voor de begeleidende ouders speciale 30-km-paraplu’s. Langs de weg hingen speciale spandoeken met de kreet ‘Let op: zingende kinderen!’

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

36 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
De N366 is vanwege een ongeluk afgesloten bij de Duitse grens. @N366_Veilig @GemWesterwolde https://t.co/X9VMgeUvNt

37 days ago Retweeten Antwoorden