Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Start reconstructie en verbreding N366 Pekela-Zuid tot Alteveer


26-11-2019

Eind oktober is aannemer HAZ Infra gestart met het ongelijkvloers maken van de kruising Pekela-Zuid. Aansluitend zal in 2020 de weg tussen Pekela en Alteveer worden verbreed. In verband met de verkeersveiligheid zijn daarom nu de op- en afrit Pekela-Zuid en een deel van de Onstwedderweg (van Kruiselwerk tot Nieuwe Zuideraanleg) afgesloten voor het verkeer.

 

Nu de werkzaamheden op de weg tussen Veendam en Pekela nagenoeg zijn afgerond, verplaatsen de werkzaamheden zich naar de op- en afrit Pekela-Zuid en de weg tussen Pekela en Alteveer. Hiermee komt het einde in zicht van de werkzaamheden aan de N366. Naar verwachting zal de aannemer de werkzaamheden aan dit traject afronden in september 2020.

 

Ongelijkvloerse kruising Pekela-Zuid
De kruising bij Pekela-Zuid is de laatste kruising die de provincie Groningen nog ongelijkvloers gaat maken op de N366. Aan zowel de noord- als de zuidkant van de kruising komen nieuwe op- en afritten die samenkomen in twee nieuwe rotondes. Onderstaande afbeelding geeft goed weer hoe de kruising er uit zal komen te zien:

Eind oktober is de aannemer gestart met het opbreken van de oude op- en afrit Pekela-Zuid. Het asfalt dat daarbij is vrijgekomen, wordt hergebruikt, net als het zand en het funderingsmateriaal. Aansluitend is de grond ontgraven en is de fundering van het toekomstige fietspad aangebracht. De asfaltbaan wordt vervolgens breder gemaakt, zodat het tijdelijk als omleidingsroute kan worden ingezet. Zo zorgen we voor minder overlast voor automobilisten en fietsers.

 

Naast het aanleggen van de rotondes en op- en afritten, werkt de aannemer aan nieuwe geluidswallen en aan de sloten en riolering.

 

Omleidingen Pekela-Zuid

Om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens de werkzaamheden is de op- en afrit Pekela-Zuid per 1 oktober 2019 volledig afgesloten, net als het deel van de Onstwedderweg dat loopt van Kruiselwerk tot Nieuwe Zuideraanleg. Het auto- en landbouwverkeer wordt van Nieuwe Pekela naar Alteveer omgeleid via de Eerste Ontsluitingsweg. Fietsers kunnen de omleiding volgen via Oud Alteveer, langs het kanaal Poortmanswijk. De fietsroute is opgenomen in de strooiroute van de gemeente.

 

Verbreding
Na de aanleg van de rotondes en op- en afritten, wordt gewerkt aan de verbreding van de weg tussen Nieuwe Pekela en Alteveer. Dit om van de N366 een volwaardige autoweg te maken. De weg wordt verbreed van 7,50 meter naar 8,60 meter, zodat er veilig kan worden gereden met een maximumsnelheid van 100 km/uur.

 

De hoofdrijbaan van de N366 gaat daarom in juni/juli 2020 vier tot zes weken dicht voor het verkeer. In deze periode zal de weg over circa drie kilometer worden verbreed, zullen de geluidschermen worden aangepast en zal een deel van de geluidsschermen worden vervangen. Het verkeer wordt in die periode omgeleid.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

36 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
De N366 is vanwege een ongeluk afgesloten bij de Duitse grens. @N366_Veilig @GemWesterwolde https://t.co/X9VMgeUvNt

37 days ago Retweeten Antwoorden