Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Extra maatregelen sluipverkeer Zuidwending


22-10-2019

De provincie Groningen en gemeente Veendam nemen extra maatregelen om het sluipverkeer dat via Zuidwending rijdt te ontmoedigen. De komende tijd worden er meer obstakels in het dorp geplaatst en worden er informatieborden toegevoegd. Ook blijft de politie er regelmatig controleren. 

 

Vanaf 28 september 2019 is de op- en afrit Pekela aan de noordkant van de provinciale weg N366 afgesloten. Het verkeer vanuit Pekela naar Veendam en vanuit Stadskanaal naar Pekela wordt daarom omgeleid via Alteveer en Veendam. In de afgelopen weken is de kortere (sluip)route door Zuidwending nog erg veel gebruikt. Verkeerstellingen laten zien dat er dagelijks ruim tweeëneenhalf keer zoveel verkeer rijdt.

 

Extra maatregelen
Om het sluipverkeer via Zuidwending te ontmoedigen, zijn er in de afgelopen weken verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er obstakels geplaatst en hebben politie en Veilig Verkeer Nederland controles gehouden. Deze maatregelen zijn niet voldoende, blijkt uit een evaluatie met bewoners, de provincie Groningen en de gemeente Veendam die deze week plaatsvond. Aanvullende maatregelen in de vorm van extra obstakels, extra informatieborden en extra controles moeten hier de komende tijd verandering in brengen. 

 

Controles
De afgelopen periode heeft de politie extra snelheidscontroles gehouden in het dorp. Hieruit blijkt dat de gemiddelde snelheid lager is dan voorheen. Maar circa 80 bestuurders reden te hard en kregen een bekeuring. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Ook de komende periode blijft de politie de snelheidscontroles in het dorp uitvoeren.

 

Omleidingsroutes
De omleidingsroutes zijn altijd de snelste en meest geschikte routes, maar zijn niet altijd de kortste routes. Vooral de route via Zuidwending, die parallel loopt aan de N366, is een populaire alternatieve route gebleken. De route is echter niet geschikt voor deze hoeveelheid verkeer, omdat de weg te smal is en omdat er veel woningen aan staan.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

36 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
De N366 is vanwege een ongeluk afgesloten bij de Duitse grens. @N366_Veilig @GemWesterwolde https://t.co/X9VMgeUvNt

37 days ago Retweeten Antwoorden