Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Op- en afritten N366 Veendam-Nieuwe Pekela langer dicht


29-08-2019

De op- en afritten van de provinciale weg N366 op het traject Veendam-Nieuwe Pekela blijven tot en met 28 september afgesloten door een aanpassing in de planning. Om later in het jaar vertragingen door slecht weer te voorkomen, start de aannemer nu eerder met de aanleg van de bovenste laag van het asfalt en de belijning. Het aanbrengen van deze deklaag, met onder ander geluidsreducerend asfalt is weersafhankelijk. De periode is daarvoor nu geschikt. Ook hoeven hierna geen wijzigingen in de verkeersituatie meer plaats te vinden. Het verkeer wordt omgeleid via de al ingestelde omleidingsroutes.

 

Om de verkeersveiligheid tijdens de werkzaamheden te verbeteren, komt 'gezien vanuit de richting Veendam' tussen de Total benzinepomp tot 300 meter voor de afslag Pekela-Zuid extra verlichting. Het bovengenoemde stuk wordt daardoor volledig aangelicht. Naast deze maatregel wordt op het bovengenoemde stuk de toegestane snelheid verder terug gebracht van 70km/h naar 50km/h. Naast deze aanpassingen worden er borden 'verboden linksaf te slaan' geplaatst langs de rijbaan. In de praktijk is gebleken dat automobilisten links afslaan over de doorgetrokken streep bij de op- en afritten Pekela.

 

De situatie van 1 tot en met 28 september 2019

Tot en met 14 september blijft de huidige situatie gelijk. Dit betekent het volgende:

  • Zuidelijke op- en afrit bij Pekela (kruising N367) is volledig afgesloten. De noordelijke op- en afrit blijft open.

  • Op- en afrit Pekela-Zuid is volledig afgesloten. Het verkeer rijdt via de aangegeven omleidingsroutes. Deze situatie geldt sinds 21 augustus, in verband met meerdere ongevallen.
    De afrit Pekela-Zuid vanuit de richting Veendam is open voor aanwonenden en bestemmingsverkeer. 

  • Noordelijke op- en afrit van de Tonckelweg bij Veendam (Ommelanderwijk / Zuidwending) is volledig afgesloten. De zuidelijke op- en afrit blijft open.

 

Vanaf 14 september geldt een kleine wijziging voor de op- en afrit van de Tonckelweg bij Veendam (Ommelanderwijk / Zuidwending). 

  • Noordelijke op- en afrit van de Tonckelweg bij Veendam (Ommelanderwijk / Zuidwending) gaat nu open. 
  • Zuidelijke op- en afrit van de Tonckelweg bij Veendam (Ommelanderwijk / Zuidwending) is volledig afgesloten. Deze blijft  in de richting van Stadskanaal tot 4 oktober gestremd.

 

De situatie bij de zuidelijke op- en afrit bij Pekela en de op- en afrit Pekela-Zuid blijft tot 28 september hetzelfde.

 

Door de openstelling van de Drieborghweg hebben fietsers geen last meer van de werkzaamheden. 

 

Het vervolg: 28 september tot 22 november

Na 28 september verplaatsen de werkzaamheden zich naar de noordelijke op- en afrit bij Pekela. Alle huidige afsluitingen worden dan opgeheven en er ontstaat een nieuwe situatie. Op dit moment wordt er samen met buurtbewoners gewerkt aan omleidingsroutes die zowel voor de weggebruiker als voor de omgeving zo min mogelijk overlast geven. 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden