Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Oprit Pekela-Zuid op de N366 per direct afgesloten


22-08-2019

Op de provinciale weg N366 is de oprit Pekela-Zuid in de richting van Stadskanaal per direct afgesloten voor verkeer. Dit heeft de provincie Groningen besloten nadat deze zomer ter hoogte van de aansluiting Pekela-Zuid meerdere ongevallen plaatsvonden. De noordelijk gelegen op- en afrit was bij Pekela-Zuid al gestremd voor verkeer in verband met de werkzaamheden aan de provinciale weg N366. De aan de zuidkant gelegen op- en afrit waren nog open. Nu is ook daar de oprit afgesloten voor verkeer. De afrit vanuit de richting Veendam richting Pekela-Zuid is nog open voor bestemmingsverkeer.

 

Na een ongeval op woensdagmiddag 21 augustus tussen een vrachtwagen en twee personenwagens heeft de provincie per direct tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld. De aannemer zorgt voor maandagochtend 26 augustus voor een definitieve omleidingsroute via Alteveer. Het verkeer wordt op dit moment geadviseerd via de parallelweg Onstwedderweg naar Alteveer te rijden.

 

Wat verandert er

Er kan geen gebruik meer worden gemaakt van de oprit Pekela-Zuid richting Stadskanaal. De oprit richting Veendam werd al eerder afgesloten voor verkeer in verband met de wegwerkzaamheden op de N366.

 

Verkeer vanuit Pekela-Zuid wordt nu via de parallelweg langs de N366 omgeleid naar Alteveer. Vanaf Alteveer kan het verkeer zijn weg vervolgen op de N366. Hiervoor wordt de parallelweg Pekela – Alteveer tijdelijk een eenrichtingsweg in de richting van Alteveer.

 

De afrit Pekela-Zuid blijft vanuit de richting Veendam enkel beschikbaar voor aanwonenden en bestemmingsverkeer. Vanuit de richting Stadskanaal blijft de afrit afgesloten.

 

Werkzaamheden N366

Door de werkzaamheden aan het traject Veendam - Pekela zijn verschillende op- en afritten rondom het traject afgesloten. In overleg met bewoners werd eerder besloten de oprit Pekela-Zuid open te stellen voor aanwonenden en bestemmingsverkeer. Nu de Provincie Groningen de veiligheid op het traject niet meer kan waarborgen, is de keuze gemaakt de oprit te sluiten.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden