Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Provincie is aan de slag tussen Veendam en Nieuwe Pekela


18-10-2018

De provincie is sinds half oktober aan de slag met de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. De weg wordt daar verdubbeld en verbreed. Dat is nodig vanwege de grote verkeersdrukte en om de verkeersveiligheid op het traject te verbeteren. De weg wordt in de eerste fase één keer afgesloten, namelijk in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober. Verder kunnen weggebruikers gewoon gebruik blijven maken van de weg. Er geldt een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur.

 

De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken. De verdubbeling van de weg is nodig vanwege het vele verkeer dat gebruik maakt van dit weggedeelte. Daarnaast wordt de weg verbreed, wat de verkeersveiligheid verbetert.

 

Beperkte snelheid

De werkzaamheden duren in totaal ongeveer één jaar. Van half oktober tot eind november vindt de eerste fase van de werkzaamheden plaats. De aannemer gaat dan aan de slag langs de huidige weg. Weggebruikers kunnen met een beperkte snelheid van 70 km/uur gebruik blijven maken van de N366. Na de eerste fase wordt het verkeer over de nieuwe rijbaan geleid. De huidige rijbaan wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Tijdens die tweede fase wordt de weg in een aantal weekenden afgesloten. Informatie daarover komt beschikbaar op N366veilig.nl. In totaal duren deze twee fasen circa 18 weken. Daarna vinden de werkzaamheden plaats aan beide uiteinden van de weg. Hierover komt later meer informatie.

 

Afsluiting

De weg wordt in de avond en nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober van 20.00 tot 06.00 uur afgesloten voor het verkeer. In die nacht maakt de aannemer de tijdelijke nieuwe verkeerssituatie klaar. De markering wordt aangepast en er komt een duidelijke scheiding tussen de rijstroken. Tijdens de afsluiting worden omleidingsroutes ingesteld. Klik op het kaartje hieronder voor de omleidingsroutes.

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

83 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

112 days ago Retweeten Antwoorden