Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Houdt u zich aan de snelheidslimiet bij wegwerkzaamheden?


02-05-2018

Als er wegwerkzaamheden zijn, gelden er meestal aangepaste verkeersregels. Als u regelmatig over de N366 rijdt, dan heeft u het vast wel eens meegemaakt. Die aangepaste regels lijken soms onnodig. Toch zijn ze belangrijk, want ze zorgen ervoor dat wegwerkers veilig en vlot hun werk kunnen doen.
 

Arend Kort is weginspecteur bij de provincie Groningen en is dagelijks zo’n 5 à 6 uur langs de weg te vinden. “Ik heb regelmatig mijn vraagtekens bij de snelheid van weggebruikers in de buurt van wegafzettingen en -werkzaamheden. Als er een aangepaste snelheid van bijvoorbeeld 50 of 70 km/uur wordt aangegeven, razen sommige automobilisten er wel met 100 kilometer of sneller langs. Ik zou weggebruikers willen vragen zich aan de snelheidslimiet te houden. Die is er namelijk niet voor niets. Er kan zomaar een gat in de berm zitten door werkzaamheden. Ik snap best dat de aangepaste verkeersregels niet altijd even leuk zijn, maar ze zijn er voor je eigen veiligheid en die van de jongens die aan de weg werken. Uiteindelijk willen we allemaal zo snel mogelijk weer een opgeknapte weg.”

 

Samen wegwerken

Uit onderzoek onder wegwerkers blijkt dat 35 procent zich niet veilig voelt bij het werken aan provinciale wegen. Dat komt vooral door het gedrag van automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. Helaas gebeuren hierdoor ieder jaar meer dan 150 ernstige ongevallen bij wegwerkzaamheden. Wegbeheerders en brancheorganisaties vinden dat daar verandering in moet komen en startten daarom in september vorig jaar de campagne ‘Samen wegwerken’. De campagne is bedoeld om weggebruikers én wegwerkers in Noord-Nederland te wijzen op de manieren waarop zij samen de veiligheid bij wegwerkzaamheden kunnen vergroten. De komende tijd is de campagne op verschillende plekken te zien, waaronder bij de werkzaamheden langs de N366.

 

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.samenwegwerken.nl of op de Facebookpagina: www.facebook.com/samenwegwerken.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden