Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Houdt u zich aan de snelheidslimiet?


09-05-2018

Houdt u zich aan de snelheidslimiet?

 

Wist u dat er jaarlijks ongeveer 10 voetgangers en fietsers overlijden doordat automobilisten een paar kilometer te hard rijden? Het lijkt misschien onschuldig, maar het kan grote gevolgen hebben. Om die reden is dit voorjaar de landelijke campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’ gestart. De campagne wijst weggebruikers op de gevaren van (iets) te hard rijden.

 

Te hard rijden is met name binnen de bebouwde kom heel gevaarlijk, omdat daar vaak kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen en fietsers op de weg zijn. Toch rijden de meeste mensen daar 10 tot 15 km/uur te hard. Dat lijkt misschien niet veel, maar 10 kilometer te hard rijden, zorgt ervoor dat uw  remweg 7 meter langer wordt. Bij een snelheid van 30 km/uur staat u na 13 meter stil. Bij 50 km/uur is dat meer dan het dubbele: maar liefst 27 meter! Reden genoeg om regelmatig uw snelheid te checken. Zo rijdt u nooit ongemerkt te hard.

 

Autoweg

Te hard rijden is ook buiten de bebouwde kom gevaarlijk. Dat geldt ook voor de N366. Daar is 100 kilometer per uur de snelheidslimiet, tenzij anders staat aangegeven. Die limiet is er omdat harder rijden tot gevaarlijke situaties kan leiden. Er ligt bijvoorbeeld geen vluchtstrook langs de weg. Dat betekent dat u bij een hoge snelheid met een kleine stuurcorrectie al in de berm kunt belanden. In de animatie hieronder ziet u hoe lang de remweg is bij een snelheid van 100 km/uur bij droog weer en bij nat weer. 

 

Wilt u meer weten over de campagne? Kijk dan op www.daarkunjemeethuiskomen.nl/snelheid.

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden