Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Nieuw ontwerp ongelijkvloerse aansluiting Pekela-Zuid


02-10-2017

De aanpak van de N366 nadert zijn einde en de provinciale weg is al bijna een volledige autoweg. Een van de laatste projecten is de aanpak van de kruising bij Pekela-Zuid. De provincie Groningen gaat deze kruising ongelijkvloers maken, om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren. Het ontwerp van de kruising is deze zomer aangepast. 

 

In het oude ontwerp werd zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande situatie bij Pekela-Zuid. Dat bleek bij het uitwerken van het ontwerp niet geschikt. De invoegstrook voor verkeer vanuit Nieuwe Pekela richting het zuiden bleek niet lang genoeg. Door de scherpe bocht in de huidige oprit heeft het verkeer, zeker vrachtverkeer, veel tijd en dus ruimte nodig om met gepaste snelheid te kunnen invoegen. Die ruimte was er niet in het oude ontwerp en daarom zocht de provincie naar een alternatief.

 

Nieuwe oprit

In het nieuwe ontwerp legt de provincie zowel aan de noordkant als aan de zuidkant van de huidige kruising een nieuwe op- en afrit aan (klik op tekening hieronder). De nieuwe afrit van de N366 naar Nieuwe Pekela komt op de plek van de huidige op- en afrit, die verdwijnt. Alle op- en afritten sluiten straks door middel van een rotonde aan op de onderliggende weg, de Onstwedderweg. De rotonde aan de zuidkant komt in het verlengde van de rotonde aan de noordkant te liggen.

 

Informatieavond

Op woensdag 13 september was er een informatieavond over het ontwerp van de kruising. De avond vond plaats in ontmoetingscentrum De Kiepe in Nieuwe Pekela. Zo’n twintig bezoekers waren aanwezig. Zij konden zich vinden in het nieuwe ontwerp van de kruising en vonden deze ook logischer. Een voordeel van het nieuwe ontwerp is dat deze verder van de woningen van bewoners komt te liggen. Tijdens de informatieavond gaven aanwezigen verder aan dat het rondom de kruising nu erg kaal is. Om die reden plaatst de provincie na de werkzaamheden in de omgeving nieuwe beplanting. 

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden