Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Weet u hoe snel u mag op de N366?


20-07-2017

Nog een paar grote projecten en dan is de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel een volwaardige autoweg. Dat betekent dat de weg een nieuw uiterlijk heeft en weggebruikers er maximaal 100 km/uur mogen rijden, behalve waar borden een andere snelheid aangeven. Toch rijden er geregeld mensen langzamer. Dat is niet verboden, maar kan wel voor gevaarlijke situaties zorgen. Om die reden wees de politie weggebruikers gisteren tijdens een politiecontrole nog eens extra op de snelheidsregels op de N366. 

 

Naast snelheid lette de politie tijdens de controle ook op afleiding in het verkeer en andere overtredingen. In totaal werden er 33 weggebruikers staande gehouden. De meesten omdat ze te snel reden, niet handsfree belden of geen gordel droegen. Daarnaast werden er ook weggebruikers staande gehouden, omdat ze te snel of zelfs te langzaam reden. Degene die te langzaam reden, kwamen er met een waarschuwing vanaf. Tot slot kregen alle weggebruikers een kaartje mee met de volgende informatie over de snelheidsregels op de N366:  
 

  • Het bord ‘autoweg’ bij elke oprit en de groene middenstreep op de weg geven aan dat de maximumsnelheid 100 km/uur is, behalve waar borden anders aangeven
  • Inhalen is toegestaan bij onderbroken witte middenstrepen
  • Inhalen is verboden bij een doorgetrokken witte middenstreep
     

Voldoende afstand
Sommige automobilisten rijden op de N366 80 in plaats van 100 km/uur, bijvoorbeeld omdat ze niet weten dat ze op een 100-kilometerweg rijden. In dat geval kunnen andere weggebruikers proberen in te halen en dat kan gevaarlijk zijn. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk de maximumsnelheid aan te houden, mits medeweggebruikers dat ook mogelijk maken. Er zijn ook weggebruikers die geen 100 mogen rijden, zoals vrachtwagens of auto’s met een aanhanger. In dat geval is het goed om even gas terug te nemen en voldoende afstand te houden. 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden