Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer


23-01-2017

De provincie Groningen gaat dit jaar beginnen met het verdubbelen van de provinciale weg N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Daarnaast voert de provincie langs de weg voorbereidende werkzaamheden uit voor verbreding van de weg tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal. In voorbereiding hierop moet de provincie tussen Veendam en Alteveer bomen kappen en lage begroeiing, zoals struiken, weghalen. Dat gebeurt in twee of drie weekenden rond de voorjaarsvakantie in februari.

 

Drie weekenden afgesloten

De provincie voert de werkzaamheden uit in drie weekenden rond de voorjaarsvakantie. Bij goed verloop van de werkzaamheden is afsluiting in het derde weekend misschien niet nodig.

De N366 is afgesloten voor al het verkeer:

  • van vrijdag 17 februari 19.00 uur tot maandag 20 februari 06.00 uur tussen Veendam en Nieuwe Pekela;
  • van vrijdag 24 februari 19.00 uur tot maandag 27 februari 06.00 uur en zonodig

van vrijdag 3 maart 19.00 uur tot maandag 6 maart 06.00 uur tussen Nieuwe Pekela en Alteveer.

 

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via provinciale wegen om hinder door sluipverkeer in de dorpen rond het wegvak zoveel mogelijk te voorkomen. Op onderstaande kaart met omleidingsroutes (klik op afbeelding voor grotere versie, pdf) ziet u hoe het verkeer wordt omgeleid. De routes worden met borden aangegeven langs de weg en gepubliceerd via onder meer advertenties in de huis-aan-huisbladen.

 

 

Ruimte voor een veilige weg

De N366 wordt tussen Veendam en Nieuwe Pekela verdubbeld om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg te verbeteren. Om ruimte te maken voor een extra rijbaan met twee rijstroken, is vorig najaar een deel van de bomen aan de zuidkant van de weg verplaatst. De overgebleven bomen worden binnenkort gekapt.

 

Tussen Nieuwe Pekela en Alteveer gaat de provincie bomen en lage begroeiing kappen. Dit wegvak wordt verbreed naar 8,60 meter. Nieuwe bomen komen vervolgens verder van de weg af te staan. 

Op deze tekeningen ziet u waar de begroeiing wordt weggehaald (pdf).

 

Nieuwe aanplant en compensatie

Na de kapwerkzaamheden zal de omgeving van de weg tussen Nieuwe Pekela en Alteveer tijdelijk kaal zijn. Bijna overal langs dat wegvak plant de provincie na de herinrichting van de weg en het ongelijkvloers maken van de kruising bij Pekela-Zuid weer nieuwe bomen en struiken. Uiteindelijk komt de weg dus weer in het groen te liggen. Voor de bomen die tussen Veendam en Nieuwe Pekela verdwijnen, worden in natuurgebied Westerwolde nieuwe bomen teruggeplant.

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden