Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

N366 in het nieuws


16-03-2016

Gisteren verscheen in het Dagblad van het Noorden een artikel over de verdubbeling van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Aanleiding voor het artikel is dat er nu al een ‘voorproefje’ van de werkzaamheden te zien is: de provincie is begonnen met het uitgraven van een sloot aan de zuidkant van de weg. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden. De echte werkzaamheden starten op zijn vroegst na de zomer.

 

Er zijn ook alternatieve plannen ingediend over het verplaatsen van de weg, bijvoorbeeld naar de noordkant in plaats van naar de zuidkant. Volgens de provincie is dat echter niet mogelijk vanwege de grote leidingen die daar liggen. De indieners van de alternatieve plannen krijgen volgens de provincie eind maart bericht.

 

U kunt het artikel van het Dagblad van het Noorden hier downloaden.

 

Wat gebeurt er op het wegvak Veendam – Nieuwe Pekela?

De N366 wordt tussen Veendam en Pekela verbreed en verdubbeld. De weg krijgt twee rijbanen met ieder twee rijstroken. De verdubbeling is nodig vanwege het vele verkeer dat tussen Veendam en Nieuwe Pekela rijdt. Voor de extra rijbaan maakt de provincie ruimte aan de zuidkant van de weg, omdat aan de noordkant verschillende grote leidingen liggen. De plannen voor de verdubbeling van de weg staan in het Provinciaal Inpassingsplan. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina ‘Provinciaal Inpassingsplan’.

 

Meer informatie over de verdubbeling van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela vindt u op de pagina ‘Wegvak Veendam – Nieuwe Pekela’.

 

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden