Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Naam nieuw viaduct N366 bij Ter Apelkanaal bekend!


12-11-2015

Vanmiddag is tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis in Sellingen de naam voor het nieuwe viaduct bij Ter Apelkanaal bekend gemaakt. De naam voor het viaduct is: Klontjebuurt!

 

Op het gemeentehuis in Sellingen was een speciale bijeenkomst georganiseerd om de naam bekend te maken. De winnaars waren daar ook bij uitgenodigd. Wethouder van de gemeente Vlagtwedde, tevens jurylid, Giny Luth heeft samen met de winnaars het naambord voor het viaduct onthuld. De naam  Klontjebuurt is een historische naam. Ter Apelkanaal, waar het viaduct vlakbij ligt, werd vroeger Klontjebuurt genoemd. Volgens de overlevering gingen de buurtbewoners geregeld bij elkaar op de koffie en daar ging altijd een klontje suiker in. De jury vindt  Klontjebuurt “een leuke, grappige naam die men snel onthoudt.  De combinatie van historie en het grappige maakt het een toepasselijke naam voor dit viaduct.” Omdat de winnende naam meerdere keren is ingezonden, zijn er zes winnaars. Zij hebben allemaal een cheque uitgereikt gekregen voor een ballonvaart voor twee personen boven de N366! 

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
vast in de berm https://t.co/xdbVDkRsEJ N366 @N366_Veilig https://t.co/mtttvWfdDp

27 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Opgelet, het gaat regenen. Doordat het lang droog is geweest kan het daardoor glad worden op de weg. https://t.co/42D1hsubU7

32 days ago Retweeten Antwoorden