Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Extra aandacht voor maximumsnelheid N366


15-10-2015

De N366 is over een tijdje een volwaardige autoweg en dat betekent dat de maximumsnelheid 100 km/uur is, behalve waar borden een andere snelheid aangeven. Toch rijden er geregeld mensen langzamer. Dat is niet verboden, maar kan wel zorgen voor ergernis op de weg en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Om dat te voorkomen let de politie de komende periode extra op mensen die langzaam rijden. Ze delen dan kaartjes uit met informatie over de snelheidsregels.

 

Naast de politie herinnert ook N366 Veilig weggebruikers aan de maximumsnelheid op de N366. Zo staan er sinds kort grote borden langs de kant van de weg en is er in verschillende middelen, zoals de informatiekrant, e-nieuwsbrief en op deze website aandacht voor het onderwerp. Bovendien worden de kaartjes die de politie uitdeelt ook uitgedeeld bij tankstations langs de N366. 

 

Voldoende afstand
Sommige automobilisten rijden op de N366 80 in plaats van 100 km/uur, bijvoorbeeld omdat ze niet weten dat ze op een 100-kilometerweg rijden. In dat geval kunnen andere weggebruikers proberen in te halen en dat kan gevaarlijk zijn. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk de maximumsnelheid aan te houden, als andere weggebruikers dat tenminste mogelijk maken. Er zijn ook weggebruikers die geen 100 mogen rijden. Zo is de maximumsnelheid voor vrachtwagens 80 km/uur en voor auto’s met een aanhanger 90 km/uur. In dat geval is het natuurlijk goed om even gas terug te nemen en voldoende afstand te houden.  

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
vast in de berm https://t.co/xdbVDkRsEJ N366 @N366_Veilig https://t.co/mtttvWfdDp

27 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Opgelet, het gaat regenen. Doordat het lang droog is geweest kan het daardoor glad worden op de weg. https://t.co/42D1hsubU7

32 days ago Retweeten Antwoorden