Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Eerste beton gestort bij viaduct AVEBE


15-12-2014

In september startte de aannemer met de bouw van het viaduct bij de kruising van de N366 met de A.G. Wildervanckweg, ter hoogte van AVEBE. Medio november werd de zogeheten ‘bekisting’ geplaatst (de mal voor het beton). Begin vorige week stortte de aannemer het eerste beton in de bekisting van het noordelijk landhoofd.

 

Betonmixers (speciale vrachtauto’s voor beton) voeren het beton vanaf de betoncentrale aan. De betonmixers storten vervolgens het beton in een betonpomp die het materiaal van bovenaf in de bekisting pompt. Betonverwerkers dichten het beton tot slot direct met lange trilnaalden die doorlopen tot onderin de bekisting. De vibraties die de trilnaalden veroorzaken in het verse beton is van belang voor het realiseren van goed beton.  

 

130 m3 beton 
In totaal wordt er in het noordelijke landhoofd 130 m3 beton gestort. In een uur kan er ongeveer 20 m3 beton gestort worden. Al met al duurt het storten en dichten van het beton van een landhoofd één dag. De stortsnelheid kan niet sneller, omdat er anders teveel druk op de bekisting komt en deze kan bezwijken. Door de stortsnelheid te matigen, stijft een deel van het beton op waardoor de druk afneemt.

 

Als het noordelijke landhoofd klaar is, is het zuidelijke landhoofd aan de beurt. Daarvan heeft de aannemer al wel de fundering geplaatst. Als beide landhoofden en het middensteunpunt klaar zijn, begint de aannemer met het dek van het viaduct.

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
vast in de berm https://t.co/xdbVDkRsEJ N366 @N366_Veilig https://t.co/mtttvWfdDp

27 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Opgelet, het gaat regenen. Doordat het lang droog is geweest kan het daardoor glad worden op de weg. https://t.co/42D1hsubU7

32 days ago Retweeten Antwoorden