Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Politie controleert bestelverkeer


21-10-2013

U kent het vast wel, bestelauto’s met uitstekende lading of aanhangwagens zonder verlichting. Veel chauffeurs van bestelauto’s hebben het zo druk dat ze niet stil staan bij het gevaar dat bijvoorbeeld slecht onderhoud van hun voertuig of gevaarlijk vervoer van materialen met zich mee brengt. Om hen hier toch bewust van te maken controleert de politie regelmatig bestelverkeer op de N366.

 

Technische staat
De politie richt zich bij deze controles vooral op de technische staat van de bestelauto’s. Zo controleert ze onder andere het profiel van de autobanden, de bandenspanning, de manier waarop de aanhanger is aangekoppeld en de verlichting. Daarnaast controleert de politie ook of lading bovenop de auto goed vast zit, of de lading in de aanhanger goed is afgedekt en of de gewichtsverdeling in orde is. Het doel van deze controles is de verkeersveiligheid vergroten en de chauffeurs bewust maken van de risico’s. Hoewel de nadruk op bestelverkeer ligt, kunnen ook andere automobilisten gecontroleerd worden als iets opvalt aan hun rijgedrag of auto.

 

Controle Nieuwe Pekela
Op vrijdag 27 september controleerde de politie bestelverkeer op de N366 bij Nieuwe Pekela. Een aantal chauffeurs werd beboet voor rijden met gladde banden en technische gebreken aan de aanhanger. Ook reden een aantal chauffeurs zonder gordel en met kapotte remlichten. In totaal zijn ongeveer 400 chauffeurs gecontroleerd en werden er 74 overtredingen genoteerd. De politie merkt dat regelmatige controles helpen om de verkeersveiligheid te vergroten. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat: samen werken aan een veiliger N366.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Er is 11 jaar lang met man en macht gewerkt aan de #verkeersveiligheid op de #N366. Krachten zijn gebundeld om zo t… https://t.co/pYDkh7LVmt

27 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

56 days ago Retweeten Antwoorden