Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Geld voor verbetering verkeersveiligheid op N366


20-06-2013

De provincie Groningen stelt geld beschikbaar voor verschillende projecten om de verkeersveiligheid op de provinciale weg N366 te verbeteren. Tussen Veendam en Pekela wordt de weg verdubbeld. Het weggedeelte tussen Pekela en Stadskanaal wordt verbreed. Op het gedeelte van Stadskanaal tot Ter Apel worden de bomen in de bermen verwijderd. Bij Ter Apel wordt de aansluiting op de Westerstraat verbeterd. Tegelijkertijd wordt de verkeersveiligheid op de Ter Apelervenen, de parallelweg tussen de Westerstraat en het asielzoekerscentrum verbeterd.


Tussen Veendam en Pekela wordt de weg vanaf de aansluiting met de N33 tot aan de aansluiting met de N367 verdubbeld. Dit weggedeelte is een van de drukste weggedeelten in de provincie. Tijdens de spits heeft het verkeer hier moeite de weg op en af te komen. Verder gebeuren er veel ongelukken. Tussen Pekela en Stadskanaal wordt de weg verbreed van 7,5 naar 8,60 meter. Daarnaast worden ook de bermen aanzienlijk verbreed. Ook hier komen veel ongelukken voor.

 

Aansluiting Pekela-zuid
De aansluiting bij Pekela-Zuid is op dit moment vormgegeven als een T-aansluiting. Er is hier veel kruisend verkeer, wat leidt tot onveilige verkeerssituaties. Daarom wordt deze  ongelijkvloers gemaakt. Aan de noordzijde van de weg komen nieuwe op- en afritten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het bestaande viaduct in de N366. Ook komen er bij deze aansluiting twee rotondes. De gemeente Pekela draagt bij in de kosten voor de nieuwe aansluiting.

 

Aansluiting Westerstraat
De bestaande aansluiting van de N366 op de Westerstraat wordt ongelijkvloers gemaakt. In de N366 komt een viaduct te liggen en daaronder komen twee rotondes. Vanaf de aansluiting met de N366 komen twee verbindingswegen naar de Westerstraat (nu is dat er nog één). De parallelweg (Ter Apelervenen) tussen het asielzoekerscentrum (COA) en de Westerstraat wordt verbreed en langs de parallelweg komt een voet/fietspad te liggen.

 

Verkeersveiligheid
Aan de westkant van de N366 liggen een asielzoekerscentrum (het COA) en een penitentiaire inrichting. Dagelijks lopen veel asielzoekers langs de parallelweg van de N366 naar het centrum van Ter Apel en dat levert gevaarlijke verkeerssituaties op. In de toekomst wordt het COA nog verder uitgebreid  en daarom moeten er maatregelen worden genomen voor de verkeersveiligheid. De provincie heeft nu met de gemeente Vlagtwedde en het COA een gezamenlijk plan ontwikkeld, waarbij de aansluiting van de N366 op de Westerstraat wordt verbeterd en tegelijkertijd de verkeersveiligheid op de parallelweg verbetert.  De gemeente Vlagtwedde en het COA betalen mee aan de plannen.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden