Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Aanleg rotondes N366-N367 start op 8 april


26-03-2013

De kruisingen van de N366 met de N367 worden vervangen door rotondes. De werkzaamheden daarvoor starten heel binnenkort, namelijk op maandag 8 april. De aannemer werkt in drie fasen waarin verschillende omleidingsroutes gelden. Het werk moet voor de bouwvak klaar zijn, in verband met werkzaamheden aan de N33.

 

Op dinsdag 19 maart presenteerde de provincie samen met aannemer Roelofs de plannen voor de aanleg van drie rotondes bij Nieuwe Pekela. Twee rotondes vervangen de huidige kruisingen onderaan de op- en afritten naar de N366. De derde rotonde vervangt de huidige kruising van de N367 met de Zuidwendingerweg. Daarnaast worden de carpoolplaats, de kruising met Pekelwerk en de kruising met Holland Marsh heringericht.

 

Bypass
Door de aanleg van de rotondes onderaan de op- en afritten verdwijnen de ‘linksaffers’: de beweging van verkeer dat linksaf de N367 of de oprit naar de N366 wil opdraaien. Daarbij moet het verkeer de N367 oversteken en dat zorgt in de huidige situatie voor veel ongelukken. Ook de brede middengeleider op de N367 verdwijnt. De noordelijke rotonde krijgt wel twee bypasses: rijbanen die het doorgaande verkeer langs de rotonde leiden, zodat het vlot kan doorstromen.

 

Ook door de rotonde N367-Zuidwendingerweg verdwijnen de gevaarlijke linksaffers en de brede middengeleider. Daar legt de provincie ook een veilige fietsoversteek aan.

 

Gefaseerd werk
Het werk start op maandag 8 april en moet op vrijdag 19 juli klaar zijn. Om het verkeer niet te veel overlast te bezorgen, werkt de aannemer in twee fasen:

Fase 1: de aanleg van de rotonde N367-Zuidwendingerweg en een bypass langs de noordelijke rotonde N366-N367. Deze fase duurt 7 weken. In deze periode is de kruising N367-Zuidwendingerweg 7 weken lang afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

Fase 2: de aanleg van de twee rotondes n366-N367 en de herinrichting van de carpoolplaats en de kruisingen naar Pekelwerk en Holland Marsh. Deze fase duurt 8 weken. In deze periode zijn de bedrijventerreinen minder goed bereikbaar. Verkeer uit de richting Oude Pekela kan in deze fase wel de N366 oprijden via de nieuw aangelegde bypass bij de noordelijke rotonde.

Het verkeer wordt omgeleid door middel van borden langs de weg.

 

Bekijk hieronder de presentatie die de provincie gaf tijdens de informatieavond op dinsdag 19 april:
 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

1 days ago Retweeten Antwoorden