Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Kruising Adriaan Tripweg

Wat

Kruising Adriaan Tripweg: aanleg rotonde, verdubbeling wegvak N33-Adriaan Tripweg

Status: afgerond
Start datum: 30 augustus 2013
Duur: twee maanden

Waar is het?

Nieuws

Op- en afritten N366 Veendam-Nieuwe Pekela langer afgesloten

Op- en afritten N366 Veendam-Nieuwe Pekela langer afgesloten De werkzaamheden aan de verdubbeling en verbreding van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela duren langer dan gepland. Op- en afritten blijven tot 1 september dicht.

03-07-2019    Lees meer→

Werkzaamheden Lloydsplein vanaf 8 juli

Werkzaamheden Lloydsplein vanaf 8 juli Van maandag 8 juli tot en met woensdag 10 juli vinden er werkzaamheden plaats aan het Lloydsplein in Veendam.

03-07-2019    Lees meer→

Veendam-Nieuwe Pekela dicht van vrijdagavond 7 tot zaterdagochtend 8 december

Veendam-Nieuwe Pekela dicht van vrijdagavond 7 tot zaterdagochtend 8 december De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela is afgesloten voor verkeer van vrijdag 7 december 18.00 uur tot zaterdag 8 december 7.00 uur.

29-11-2018    Lees meer→

Lloydsplein in Veendam veiliger gemaakt

Lloydsplein in Veendam veiliger gemaakt De werkzaamheden aan het Lloydsplein in Veendam zijn bijna klaar. De rijbanen zijn versmald en het fietspad is verbreed.

18-10-2018    Lees meer→

Beschrijving

Bomen

Langs de Geert Veenhuizenweg (N366) in Veendam zijn zestig bomen geplant. De bomen staan langs het weggedeelte tussen de rotonde waar de N33 aansluit op de N366 en de rotonde bij bedrijventerrein De Zwaaikom. Het planten van de bomen gebeurde in het kader van het Landschappelijk plan N366 Veilig. Daarin staat onder andere dat de N366 tussen Veendam en Stadskanaal zoveel mogelijk tussen bomen komt te liggen.

 

Dubbelstrooks rotonde

De kruising van de Geert Veenhuizenweg (N366) met de Adriaan Tripweg/Zwaaikom is vervangen door een dubbelstrooks rotonde. Dit is een rotonde waarbij rechtdoorgaand verkeer via een aparte strook over de rotonde wordt geleid, zodat dat verkeer vlot kan doorstromen. De Geert Veenhuizenweg wordt hiervoor verdubbeld vanaf het viaduct met de N33 tot net voor de Geert Veenhuizenbrug.

 

Nieuw fietspad
Tegelijk is er een nieuw fietspad aangelegd tussen De Zwaaikom en het Lloydsplein. Hierdoor is de fietsoversteek over de kruising vervallen; fietsers kunnen dus niet meer oversteken op de plek van de voormalige kruising. Door de aanleg van het fietspad is ook de Geert Veenhuizenbrug aangepast; op de brug is ruimte gemaakt voor het fietspad. Tijdens deze werkzaamheden heeft de provincie meteen enkele onderhoudswerkzaamheden aan de brug uitgevoerd.

 

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Geert Veenhuizenweg zijn afgerond.

 

Webcam

De aanleg van de rotonde was live te volgen via een webcam. De beelden hiervan zijn achter elkaar gezet in een filmpje. Zo kunt u in twee minuten de aanleg van de rotonde bekijken, zie hieronder:

Documenten downloaden

Detailtekeningen begroeiing Veendam-Alteveer Downloaddetailkaartendef2.pdf

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

83 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

112 days ago Retweeten Antwoorden