Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Wat

Verdubbeling wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Status: in voorbereiding
Start datum: 2018
Duur: 1 jaar

Waar is het?

Nieuws

Start verdubbeling Veendam-Nieuwe Pekela verplaatst naar 2018

Start verdubbeling Veendam-Nieuwe Pekela verplaatst naar 2018 De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela wordt verdubbeld. Helaas zijn de werkzaamheden uitgesteld naar 2018.

02-10-2017    Lees meer→

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer Bij goed verloop van de werkzaamheden is afsluiting in het derde weekend misschien niet nodig.

23-01-2017    Lees meer→

Bomenverplanting succesvol afgerond

Bomenverplanting succesvol afgerond De bomenverplanting langs de N366 tussen Veendam en Alteveer is succesvol afgerond.

30-11-2016    Lees meer→

OMLEIDINGSROUTES WERKZAAMHEDEN N366

OMLEIDINGSROUTES WERKZAAMHEDEN N366 Lees hier alle omleidingsroutes in verband met de twaalf dagen durende stremming van de N366.

17-11-2016    Lees meer→

Beschrijving

De N366 wordt tussen Veendam en Pekela verbreed en verdubbeld. De weg krijgt twee rijbanen met ieder twee rijstroken. De verdubbeling is nodig vanwege het vele verkeer dat tussen Veendam en Nieuwe Pekela rijdt. Voor de extra rijbaan maakt de provincie ruimte aan de zuidkant van de weg, omdat aan de noordkant grote leidingen liggen. De grond die nodig is voor de extra ruimte, wordt door de provincie van de grondeigenaren gekocht. Aan weerszijden van de weg worden de bermen verbreed en er komen bomen te staan. Doordat de bermen straks breder zijn, kunnen de bomen verder van de weg worden geplant.

 

De voorbereidende werkzaamheden zijn begin 2016 gestart en in fasen uitgevoerd. In 2016 is een nieuwe sloot gegraven aan de zuidkant van de weg en is een deel van de bomen tussen Veendam en Nieuwe Pekela verplaatst. In februari 2017 haalde de provincie nog meer begroeiing weg op dit wegvak. Ook tussen Nieuwe Pekela en Alteveer is begroeiing weggehaald. Klik op onderstaande tekening om te zien op welke locaties dat precies gebeurt (PDF).

 

De verdubbeling start naar verwachting na de zomer van 2018. De start is uitgesteld in verband met vertraging in de grondaankoop en bij het aanleg van kabels. 

Hierdoor heeft het verkeer tussen Veendam en Nieuwe Pekela nog een tijdje te maken met drukte tijdens de ochtend- en avondspits. Het advies voor de weggebruikers is:  Wees alert, houd afstand en haal niet in.

 

Documenten downloaden

Detailtekeningen begroeiing Veendam-Alteveer Downloaddetailkaartendef2.pdf

N366 Veilig op twitter

Richard ter Veen
@N366_Veilig Logische vraag aangezien er geen enkele activiteit was en geen enkele informatie bijv. via een bord

9 hours ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Verschillende weggebruikers vroegen ons de afgelopen dagen waarom er nog een wegafzetting is tussen Alteveer en Nie… https://t.co/vRHl62HuYL

10 hours ago Retweeten Antwoorden