Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Wat

Verdubbeling wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Status: in uitvoering
Start datum: oktober 2018
Duur: 1 jaar

Waar is het?

Nieuws

Op- en afritten N366 Veendam-Nieuwe Pekela langer afgesloten

Op- en afritten N366 Veendam-Nieuwe Pekela langer afgesloten De werkzaamheden aan de verdubbeling en verbreding van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela duren langer dan gepland. Op- en afritten blijven tot 1 september dicht.

03-07-2019    Lees meer→

Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela

Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela Tussen Veendam en Nieuwe Pekela start de aannemer met de volgende fases. Van 24-27 mei is het wegvak afgesloten, vanaf 27 mei blijven sommige op- en afritten afgesloten.

16-05-2019    Lees meer→

Afsluiting Veendam-Nieuwe Pekela en oprit Tonckelweg tijdelijk dicht

Afsluiting Veendam-Nieuwe Pekela en oprit Tonckelweg tijdelijk dicht Van vrijdagavond 22 maart tot maandagochtend 25 maart is de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela afgesloten. Na de afsluiting blijft de zuidelijke op- en afrit bij de Tonckelweg dicht.

19-03-2019    Lees meer→

Afsluiting Veendam-Nieuwe Pekela 15 tot 18 maart gaat niet door

Afsluiting Veendam-Nieuwe Pekela 15 tot 18 maart gaat niet door De geplande afsluiting van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela van 15 tot 18 maart gaat niet door. In verband met de slechte weersomstandigheden kunnen de geplande werkzaamheden niet uitgevoerd worden.

06-03-2019    Lees meer→

Beschrijving

De N366 wordt tussen Veendam en Nieuwe Pekela verbreed en verdubbeld. De weg krijgt twee rijbanen met ieder twee rijstroken. De verdubbeling is nodig vanwege het vele verkeer dat tussen Veendam en Nieuwe Pekela rijdt. Voor de extra rijbaan heeft de provincie ruimte aan de zuidkant van de weg gemaakt, omdat aan de noordkant grote leidingen liggen. De grond die nodig is voor de extra ruimte, is door de provincie van de grondeigenaren gekocht. Aan weerszijden van de weg worden de bermen verbreed en er komen bomen te staan. Doordat de bermen straks breder zijn, kunnen de bomen verder van de weg worden geplant.

 

Vanaf 2016 zijn er voorbereidende werkzaamheden getroffen op het weggedeelte. De daadwerkelijke werkzaamheden aan de weg zijn in oktober 2018 gestart. In verband met de werkzaamheden zijn op het traject de volgende op- en afritten afgesloten voor verkeer:
 

Noordelijke op- en afrit van de Tonckelweg bij Veendam (Ommelanderwijk / Zuidwending) is volledig afgesloten. De zuidelijke op- en afrit blijft open.

Zuidelijke op- en afrit bij Pekela (kruising N367) is volledig afgesloten. De noordelijke op- en afrit blijft open.

Op- en afrit Pekela-Zuid: alleen in gebruik door bewoners van Pekela-Zuid en ander bestemmingsverkeer, waaronder vrachtverkeer. Overig verkeer moet van de aangegeven omleidingsroutes via Alteveer gebruikmaken.

- Vanaf Pekela-Zuid: verkeer kan van de oprit gebruikmaken en rechts afslaan richting Alteveer.  Verkeer kan niet links afslaan richting Veendam. 

- Richting Pekela-Zuid: verkeer vanaf Veendam kan bij Pekela-Zuid afslaan. Verkeer vanuit Alteveer kan niet afslaan bij Pekela-Zuid. 

Drieborghsweg in Veendam: gaat open op 12 juli 2019, volgens planning.

 

Doordat de werkzaamheden langer duren, blijven deze op- en afritten, behalve de Drieborghsweg, tot 1 september 2019 dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de ingestelde omleidingsroutes.

 

De vertraging van de werkzaamheden is ontstaan door een gebrek aan funderingsmateriaal dat op dit moment moeilijk te verkrijgen is, omdat er een toename is van bouwprojecten. Onder voorbehoud van de (weers)omstandigheden gaan de aansluitingen open op 1 september 2019.

 

 

Documenten downloaden

Detailtekeningen begroeiing Veendam-Alteveer Downloaddetailkaartendef2.pdf

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Het gaat warm worden. Heel warm. Zo warm, dat we tips willen geven. Heb je bijvoorbeeld al een paraplu in de auto g… https://t.co/YLUu1d1Jro

28 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Het snelheidsdisplay (met smiley) op de #N366 thv #Zuidwending is gemaakt en werkt weer ????

39 days ago Retweeten Antwoorden